Friday 25 April 2014

In Memoriam Julis


Hát ez nem igaz! Már megint meghalt egy macskám: a Julis!

Most már elég lenne a macskapusztulásból, mert már csak 4 és fél macskám van (azért fél, mert a Füles macskánk kétlaki macska, két háznál is lakik egyszerre)!

Julis legalább 10 éves volt, ő volt a rangidős macskánk. Már foga se nagyon volt szegénynek, ezért a kaját apróra kellett törni neki. De azért a párizsi vagy a májpörkölt sose okozott neki gondot!
Szép kis zömök cirmosmacska volt. Serdülő macskaként került a gazdámékhoz, szintén cirmos testvérével egyetemben. Mivel ikreknek néztek ki, a nevük Jancsi és Juliska lett.

Jancsi és Juliska valamikor naaagyon régen


Csak az volt a gáz, mikor Jancsi egyszer megellett…

Szóval Julis helyes macska volt. A következő tények köthetők a nevéhez:

- Ő volt az egyetlen macska, aki a madáretetőt macskaetetőnek nézte, és árgus szemmel leste (és vadászta) a csipegető madarakat. Valószínűleg ezért sem volt túl népszerű télen a madárbüfénk a kis szárnyas jószágok körében…

Már serdülőkorában is nagy vadász volt, itt éppen elkapott a verebet. 
Szegény már nem élt...


- Miatta lógott öreganyó egyik székén egy madzagra erősített kis játékcsengő. Julis rendszeresen edzést tartott a csengővel: pofozta, rugdalta, fetrengett neki. Néha egészen feltekerte a csengő madzagját a székre, annyira püfölte. Most már nem fog senki csengettyűzni…

- Egyszer orvul 5 macskát potyogtatott házon kívül. A gazdák napokig keresték, míg hat háznyira egy szénás padláson megtalálták a kiscicáival együtt. Két cicát elajándékoztak, hármat megtartottak. Ők még ma is élnek: Kisjulis, Mafla1 és Mafla2. Előbbi julis-színű cirmos, utóbbi kettő koromfekete, ivartalanítástól felduzzasztott kandúr.

Ők itt éppen nem a Julis macska kiscicái, de őt sosem zavarta másik alom pesztrálása


Julis éppen elvesztette egy szem újszülött kismacskáját halála előtt. Azt hitték a gazdák, hogy azért gubbaszt egy álló napig a lakásban, mert depressziós. de sajnos túl későn vették észre, hogy nem az a baja. Hanem valószínűleg mérget evett. Mert pont úgy csinált állítólag, mint egy korábban megmérgezett macskánk. Este látták is gazdák, hogy már felesleges dokihoz vinni, és még aznak este fél 10-kor szegény Julis átment a cicamennyországba.

Másnap ünnepélyes keretek között elföldeltük szegény kis testét a hátsó kertben. Már egész temető van ott hátul. Boci nem nagyon értette, hogy miért megy a cica a föld alá, de egy-két fadarabbal és őscsonttal eltereltem a figyelmét, míg gazdák befejezték a szertartást.

Az ablakpárkányon nézelődve a Pufi macskával


Asztaldíszként na néhai Répa macskánkkal


Radiátoron melegedve



Viszlát Julis, jó Julis voltál. :-(













No comments:

Post a Comment