Monday 28 April 2014

Kutyával a Bakonyba 2014


Alcím: Kutyával a dagonyában…


Idén harmadik alkalommal vettem részt Boci csatlósommal és a gazdákkal a Kislődön rendezett, egyetlen hivatalos hazai kutyás teljesítménytúrán. A szokásos 15 km és a tavaly már végigjárt úrkúti őskarszthoz vezető út várt ránk a túra során. Plusz a sok eső miatt egy csomó sár…

Reggel esős, borús, szottyadt időre ébredtünk. Pislogtam is a gazdákra, hogy tényleg ilyen szar időben ki kell kelnem a meleg ágyból?!

„Nem gondolod komolyan, hogy felkelek. Ha hozzámérsz, megharaplak. Minimum!”


De mégis elkocsikáztunk Kislődre. És mire odaértünk, pontban 9.00-kor (a start-kor) elállt az eső, még a nap is halványan kisütött, és ez az idilli, felhős, 18 fokos idő egész túránkon végigkísért minket!

Hiába, a szervezők elintézték ezt is! J

Gyülekező!

Mondanom sem kell, hogy a nevezés és gyülekezés alatt ki volt a két leghangosabb kutya…

Kaptunk sárga szalagot a nyakunkba egy szervező nénitől. A képen is látszik, hogy mennyire rosszaltam, hogy engem – a szalag nemzetközi jelentése alapján – olyan kutyának ítélt egy pillanat alatt, akinek térre van szüksége, és nem ajánlatos megközelíteni, mert akár veszélyes is lehet:

 "Gazda, ha ezt a sárga szart nem veszed le rólam, de rögtön, akkor ide f*sok!"


De aztán kiderült, hogy minden kutyára raktak szalagot, aki a túrán részt vett, nem ért negatív megkülönböztetés. Pedig már majdnem megsértődtem, és visszaültem az autóba!

Végre elindultunk túrázni!

Fajtatestvérekkel is találkoztunk. Ez a kis töpszli kistacsi nagyon bejött Bocinak.


A sparheltlábúak kollektív nyomozást folytatnak. De nem nyuszit keresnek ám. Az ellenőrző pontokon jutifalatot kaptunk, a leesett morzsákat porszívózzák…


Eszmecsere

Ő itt Molly. Mögöttünk gyalogoltak a gazdái, de neki lassú volt a tempó, és néha előrefutott hozzánk. Befogadtuk a falkába, mint arany-farkancsot.


A kép csalóka: nem volt ám Boci és farkancs ekkora haverságban. Boci csak azért állt meg, mert a pocsolya miatt nem tudta kikerülni a farkancsot, és kénytelen volt megvárni, amíg a nagykutya kinézelődi magát, és elindul végre. Addig ott toporgott Boci a seggében…


Az úrkúti karsztnál egy kis pihenő… és halrudas szendvics!
(Nyilván itt is mi voltunk a leghangosabbak)


Boci egy vizslával. Nem szeretem a nagy kutyákat, de a vizslák kivételek. Ők mindig nagyon jófejek…


…. Előre nyüsszögök nekik üdvözlésül, és általában hajlandóak leereszkedni hozzám. Végülis én is vizsla vagyok, csak tuning futóművel.


Úrkútról távozóban még ott hagytam a névjegyem a később érkező kutyatársaknak… Mert mi másért lett volna ott az az oszlop!


A kis fehér kutyuson mutatnám be a sok esőtől sáros-dagonyázós útviszonyok nyomait. És a kép még csak az út felénél készült, a java még hátra volt!


Gazda azt mondta, hogy a sok fehér virágú növény medvehagyma. Erre Boci nekiállt keresni közte a medvét… kicsit együgyű a lelkem…


Falatosztás. Jutott bigbrothernek is…


A sár nagy részét lemosták rólunk  (és magukról) a gazdák az utolsó ellenőrző pontnál lévő kis patakban. Így az autóba már viszonylag tisztán ülhettünk be. Nagyon elfáradtunk, rögtön el is aludtunk. 
De gazdagabbak lettünk két emléklappal és egy kitűzővel!

Levezetésül hazafelé még korzóztunk és fagyiztunk egyet a füredi sétányon. Otthon pedig várt a samponos fürdetés, vacsi, majd a jól megérdemelt alukálás a bújózsákban!


No comments:

Post a Comment