Monday 13 October 2014

A kutyachip minden pénzt megér!


Minden kutyabarát és állatvédő szervezet ezerszer elismételte már, hogy a kutyák chipezése milyen fontos, hogy regisztrálni kell a petvetdatán, mert csak úgy ér valamit, stb.

Most a saját birodalmunk táján is megtapasztalhattuk, hogy mekkora hatalmas kincset ér egy beültetett ÉS regisztrált chip!

Senki ne essen pánikba: sem én, sem Boci csatlósom nem olyan hülye, hogy elvesszünk! És remélhetőleg a mi chipjeinkre soha nem is lesz szükség!

Viszont egyik este a gazdák észrevettek egy utcán kódorgó fajtatiszta bullterriert. Ismerünk pár utcabeli kutyust, akik néha az utcán szaladgálnak, és megsétáltatják magukat, de ez a kutyus eltévedt. Látszott rajta a tanácstalanság, és nem is egy szakadt utcai-vegyes kutyus volt, akit csak úgy kidobnak az emberek.

Gazdák becsalogatták bullterrierkét az udvarba (ehhez a művelethez két darabot is felhasználtak a sült farhát készletemből, felháborító!). A kerítésen belül már biztonságban volt, de se biléta, se nyakörv nem volt szegénykén. 

Gazdák hívták az utcában lakó állatorvos cimbit, aki jött is hamarosan a chip-leolvasójával, kiolvasta bullterrierke chipjét, és mivel regisztrálva volt a kutyus a petvetdatán, egy perc alatt meg is lett a gazda elérhetősége.

Gazdák felhívták a rögzített telefonszámot: egy helyi lakos volt az, akik nemrég költöztek a falunkba, a kutyusnak új volt a környék, ezért nem találhatott haza. 
A gazdái nem is tudták, hogy elveszett, mert reggel munkába menet még otthon volt a bullterrier, aki – mint kiderült – a Zorka névre hallgatott. Még aznap este hazakerülhetett!

Mire a gazdái érte jöttek, Zorka már annyira otthon érezte magát, hogy kiürítette az összes macskatányért, és befeküdt az ágyunkba öreganyónál!!!

Azért ezen felháborodtam, hogy nemcsak a farhátaimat zabálja fel ez a kampós orrú rusnyaság, de még az ágyamat is telebüdösíti. Még jó, hogy előkerült a gazdája, és hazapateroltuk, mert itt maradt volna EZ is a nyakamon!

Zorka eltávozása után nem győztem minden egyes bokrot és sarkot körbepisilni a kertben, és meganalizálni minden otthagyott szaglenyomatot!



Ő Zorka. 
Rusnya egy jószág: malacka szem, malacka bőr, denevér fül…




… és kampós orr. Olyan ronda volt szegény, hogy még Boci se fanyalodott volna rá, pedig ő igazi Bocinova…


És a tanulságos üzenet: a chip fontos, de csak akkor van értelme, ha az állatorvos regisztrálja. Menjetek, regisztráltassatok! Különben egy csomó árva kutya marad a nyakamon, mert a hülye gazdák minden kóbor eb társamat meg akarják menteni!!!


No comments:

Post a Comment